U bent hier

over ons

ProScan CVBA is opgericht in 2002 door Walter van Loo & Guy Mullens. Zij zijn gestart vanuit het gedachtegoed om een “open digitaal platform” te creëren, die de snel groeiende Cad Cam markt ten goede zou komen.

Walter van Loo heeft een achtergrond in de sales en is een aantal jaren werkzaam geweest bij een bedrijf gespecialiseerd in de dentale implantologie, waar zijn kennis van de dentale industrie steeds verder toenam.

Guy Mullens is ooit zijn carrière gestart als tandtechnicus en droeg mede-verantwoordelijkheid voor een dentaal labo. Walter van Loo was destijds zijn contactpersoon.

Walter & Guy bouwden een duurzame relatie op, waarbij zij ideeën uitwisselden over het ontwikkelen van een open digitaal platform op dentaal scan gebied. In 2002 werden deze ideeën geconcretiseerd en kwam Pro Scan officieel tot stand.

De naam Pro Scan staat voor “Professional Scanning”, een gedachtegoed die later uitgebreid werd met de filosofie PURE:

Patiënten: De patiënt staat bij de ontwikkeling van producten centraal 
Universeel: Alle producten van ProScan zijn universeel toepasbaar en multi compatibel 
Revolutionair: ProScan streeft ernaar revolutionair te zijn en verwacht dit ook van haar samenwerkingspartners
Exclusief: ProScan ontwikkelt en levert exclusieve producten

In 2012 bestaat ProScan 10 jaar en heeft zij een uniek portfolio aan producten te bieden. ProScan heeft vestigingen in België en Nederland en heeft momenteel zo’n 25 medewerkers in dienst. Proscan is een niet-beursgenoteerd bedrijf, het familiale karakter is dan ook behouden gebleven.

2002

Oprichting Pro Scan

Cad Cam is core business

Sept. 2002

Samenwerking met Southern Implants

ProScan is direct preferred supplier

2003

Samenwerking met Zest Anchors

ProScan en Zest ontwikkelen gezamenlijk de Locator voor baar op steg

ProScan wordt meerdere malen tot beste onafhankelijke distributor wereldwijd benoemd

2009

Samenwerking met Bonecare, TSA

2012

In 2012 viert ProScan haar 10-jarig bestaan. Het bedrijf is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de West-Europese markt. ProScan is meerdere malen benoemd als beste distributeur en sterkste groeier voor Zest Anchors en Southern Implants. De focus blijft op open en universele platformen en toepassingen, waarmee ProScan altijd een oplossing weet te bieden.

Vooral op het vlak van CADCAM haalt ProScan blijvend nieuwe technologie in huis, zoals 3D metal-printing voor implantaten, om de klanten en patiënten steeds betere oplossingen te bieden.