Retour à l'aperçu

Walter Van Loo, fondateur de ProScan, transmet l’œuvre de sa vie : « L’avenir appartient à nos jeunes esprits numériques »

13 janvier 2022

En 2002, Walter Van Loo et Guy Mullens fondaient ProScan et – plus tard – Intellident. Avec la récente vente de ses actions restantes, Walter transfère définitivement l’entreprise dans les mains de la future génération. Ses denticians le saluent avec beaucoup de gratitude et de reconnaissance. Laissons la parole à notre inspirateur.

« Le moment était venu »

20 ans après la création de ProScan, Walter Van Loo ferme définitivement le chapitre de sa carrière professionnelle. Le côté opérationnel de l’entreprise est depuis un certain temps déjà entre les mains de Karen et Gert Mullens, et leur père et cofondateur Guy Mullens restera également actif au sein de ProScan et Intellident.

Cette passation se déroule dans un climat de confiance totale : « Nous avons répertorié de nombreux clients, produits et dossiers dans le monde entier et avons construit beaucoup de belles histoires. Le moment était venu, tant sur le plan privé que professionnel, pour transmettre l’avenir de l’entreprise aux plus jeunes.»

« Les bases de l’avenir »

L’aspect numérique est omniprésent dans le secteur dentaire aujourd’hui, mais il y a 20 ans, c’était tout sauf évident.

« Je suis heureux que Guy et moi ayons jeté ces bases dans notre pays, mais aussi bien plus. En réalité, nous sommes des dinosaures numériques (rires). En 2002, nous avons acheté notre premier scanner numérique, aujourd’hui l’aspect numérique fait partie intégrante de nos processus. C’est toujours pour moi une très grande fierté. »

Deux fondateurs en une image : Guy Mullens et Walter Van Loo

“Bedankt voor jullie openheid”

Op welke momenten blikt Walter het liefst terug? “Zowel de kleine als de grote dingen. Ik herinner me nog dat we onze eerste stock konden verzamelen in een kastje van amper een meter breed. Ik denk ook graag terug aan de vele grote beurzen, waar ze soms in rijen van vijf bij ons stonden aan te schuiven.”

“En natuurlijk aan de vele succesvolle samenwerkingen. Southern Implants en Locator waren onze eerste grote gouden eieren. Mede dankzij hen maakten we snel naam binnen de dentale wereld. Het begin van een dolle rit met forse groeicijfers en veel nieuwe klanten.”

“Maar waar ik met het meeste plezier op terugkijk, is de verrijkende samenwerking met onze klanten en de ontelbare professionals die ons pad hebben gekruist. Ik wil hen een voor een bedanken voor de openheid waarmee ze bij ons aanklopten. Om nieuwe producten te ontdekken, om ons en onze service in vertrouwen te nemen. Ik denk dat we oprecht kunnen zeggen dat we hen geholpen om ook zélf te groeien en meer visibiliteit te creëren voor hun producten en diensten.”

“Succes van ProScan en Intellident is iedereens verdienste”

Tot slot heeft Walter nog een persoonlijke boodschap voor alle klanten van en medewerkers van ProScan en Intellident. “Dat we staan waar we vandaag staan, is de verdienste van iedereen die ons de afgelopen 20 jaar een warm hart heeft toegedragen. Van de mensen die onze klanten te woord staan en ontvangen tot iedereen op CADCAM-afdeling. Maar ook onze klanten, leveranciers en externe raadgevers die onze groei hebben versterkt.”

“Ik weet zeker dat ik het bedrijf in de allerbeste handen achterlaat en dat onze klanten hier met al hun zorgen en vragen blijven terecht kunnen. Het zit gewoon in ons DNA om de best mogelijke oplossingen te bedenken, ook al is die oplossing voor ons misschien niet de ideale commerciële zet. Het is ons altijd te doen geweest om de meerwaarde voor de klant en zijn patiënt. Elke nieuwe case kan het begin zijn van een nieuwe, sterke klantenrelatie.”

“Ik wens iedereen dan ook het allerbeste toe voor de toekomst. Persoonlijke groei op alle vlakken, met hopelijk ProScan en Intellident als een betrouwbare aanvuurder.”

Bedankt Walter voor alles wat je voor dit bedrijf hebt betekend, ook vandaag en morgen. We wensen je veel succes toe met alles wat je pad nog kruist. Onze deur staat altijd voor je open!