Terug naar overzicht

ProScan-bezieler Walter Van Loo neemt afscheid van zijn levenswerk: “De toekomst is aan onze jonge, digitale geesten”

13 januari 2022

In 2002 stond Walter Van Loo samen met Guy Mullens aan het begin van ProScan. Met de recente verkoop van zijn resterende aandelen draagt Walter het bedrijf definitief over aan de volgende generatie. Zijn denticians wuiven hem met veel dankbaarheid en erkenning uit. Maar eerst willen we onze bezieler zelf nog even het woord geven.

“De kaarten lagen perfect”

20 jaar na de oprichting van ProScan trekt Walter Van Loo de professionele deur definitief bij ons dicht. De operationele gang van zaken lag al enige tijd in de handen van Karen en Gert Mullens, en ook hun vader en mede-oprichter Guy Mullens zal nog actief blijven binnen ProScan en Intellident.

Die overdracht gebeurt met het volste vertrouwen: “We hebben vele klanten, producten en cases op de wereldkaart gezet, vele mooie verhalen opgebouwd. Maar de kaarten lagen vandaag perfect, zowel op privé- als op professioneel vlak, om de toekomst in jongere handen te leggen.”

“Fundamenten gelegd voor de toekomst”

Het digitale aspect is vandaag alomtegenwoordig binnen de dentale sector. 20 jaar geleden was dat allesbehalve een evidentie.

“Ik ben blij dat Guy en ik daar de fundamenten voor hebben gelegd in ons land, maar ook ver daarbuiten. Eigenlijk zijn we digitale dinosaurussen (lacht). In 2002 kochten we onze eerste digitale scanner aan, vandaag is het digitale aspect helemaal vervlochten binnen onze processen. Het maakt me nog steeds enorm trots.”

Onze twee oprichters in één beeld: Guy Mullens en Walter Van Loo

“Bedankt voor jullie openheid”

Op welke momenten blikt Walter het liefst terug? “Zowel de kleine als de grote dingen. Ik herinner me nog dat we onze eerste stock konden verzamelen in een kastje van amper een meter breed. Ik denk ook graag terug aan de vele grote beurzen, waar ze soms in rijen van vijf bij ons stonden aan te schuiven.”

“En natuurlijk aan de vele succesvolle samenwerkingen. Southern Implants en Locator waren onze eerste grote gouden eieren. Mede dankzij hen maakten we snel naam binnen de dentale wereld. Het begin van een dolle rit met forse groeicijfers en veel nieuwe klanten.”

“Maar waar ik met het meeste plezier op terugkijk, is de verrijkende samenwerking met onze klanten en de ontelbare professionals die ons pad hebben gekruist. Ik wil hen een voor een bedanken voor de openheid waarmee ze bij ons aanklopten. Om nieuwe producten te ontdekken, om ons en onze service in vertrouwen te nemen. Ik denk dat we oprecht kunnen zeggen dat we hen geholpen om ook zélf te groeien en meer visibiliteit te creëren voor hun producten en diensten.”

“Succes van ProScan en Intellident is iedereens verdienste”

Tot slot heeft Walter nog een persoonlijke boodschap voor alle klanten van en medewerkers van ProScan en Intellident. “Dat we staan waar we vandaag staan, is de verdienste van iedereen die ons de afgelopen 20 jaar een warm hart heeft toegedragen. Van de mensen die onze klanten te woord staan en ontvangen tot iedereen op CADCAM-afdeling. Maar ook onze klanten, leveranciers en externe raadgevers die onze groei hebben versterkt.”

“Ik weet zeker dat ik het bedrijf in de allerbeste handen achterlaat en dat onze klanten hier met al hun zorgen en vragen blijven terecht kunnen. Het zit gewoon in ons DNA om de best mogelijke oplossingen te bedenken, ook al is die oplossing voor ons misschien niet de ideale commerciële zet. Het is ons altijd te doen geweest om de meerwaarde voor de klant en zijn patiënt. Elke nieuwe case kan het begin zijn van een nieuwe, sterke klantenrelatie.”

“Ik wens iedereen dan ook het allerbeste toe voor de toekomst. Persoonlijke groei op alle vlakken, met hopelijk ProScan en Intellident als een betrouwbare aanvuurder.”

Bedankt Walter voor alles wat je voor dit bedrijf hebt betekend, ook vandaag en morgen. We wensen je veel succes toe met alles wat je pad nog kruist. Onze deur staat altijd voor je open!