Terug naar overzicht

Southern Implants SP1: één prothetisch platform voor alle implantaatdiameters

11 september 2024

Maak kennis met SP1 oftewel Single Platform 1. Het allereerste implantaatassortiment van Southern Implants met een enkelvoudig prothetisch platform dat toepasbaar is op al hun implantaatdiameters. Een ontwerp gericht op ultiem gebruiksgemak voor de behandelaar en een nog steeds feilloos resultaat voor de patiënt. Wat moet je zeker weten over deze nieuwste aanwinst in het ProScan-productgamma?

Geniale eenvoud

De SP1-implantaatconnectie combineert de gerenommeerde krachten van de Internal Cone- en Internal Hex-connecties in één uniek design. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee tijdens de behandelingsfase. Zo:

  • Is de zeer stabiele en betrouwbare 16° conus uitermate geschikt om prothetische onderdelen te verwijderen, aan te passen of opnieuw te plaatsen
  • Garandeert de Internal Hex-connectie een maximale rotatiestabiliteit en een uitstekende tactiele gevoeligheid

Het bewezen moderately rough SInergy-implantaatoppervlak zorgt op zijn beurt voor een geslaagde vroege osseointegratie en staat garant voor een lange levensduur van het implantaat.

Samengevat leiden deze unieke fysische eigenschappen van de implantaatbody en het implantaatplatform tot een aanzienlijke vereenvoudiging van je restauratieve workflows en dus ook tot een kortere plaatsingstijd.

Bovendien heb je als behandelaar voortaan nog maar één driver nodig voor het hele assortiment en blijft jouw voorraad dentale componenten tot het absoluut noodzakelijke minimum beperkt.

Even krachtig en betrouwbaar als voorheen

Eenvoudiger betekent allesbehalve minder performant in het geval van de SP1-implantaatconnectie. Integendeel zelfs.

Het ijzersterke graad 4 zuiver titanium en het 3 mm MSC-oppervlak zorgen zowel fysisch als klinisch voor optimale resultaten. Bacteriën krijgen minder kans en het risico op peri-implantatis valt drastisch terug.

Tegelijkertijd is de patiënt zeker van een nog optimalere primaire stabiliteit dankzij de dubbele schroefdraad op de implantaatbody en is de metaalmoeheid vergelijkbaar met die van toonaangevende concurrenten met één implantaatplatform.

3 diameters, 9 lengtes

De SP1-implantaatreeks is beschikbaar in lengtes van 8, 10, 11, 13, 16, 18, 20, 22 en 24 mm bestaat in totaal uit 3 implantaatdiameters:

  • 3.5
  • 4.0
  • 5.0

Regular én guided chirurgische sets

Organisatie is de basis van alle succes en dat is precies waar Southern Implants in uitblinkt. Zo is het SP1-systeem verkrijgbaar in combinatie met twee overzichtelijke chirurgische kits. Naast de standaardkit voor algemeen gebruik (vrije hand) bracht het bedrijf ook een guided kit op de markt, voorzien van speciale boren met drill stop. Een garantie op een sterk vereenvoudigde behandeling.

Ontdek het SP1-gamma van Southern Implants in detail (PDF, Engels)

Southern Implants goes green

Ben je iemand die binnen je praktijk of labo streeft naar een zo duurzaam mogelijke workflow? Dan heeft het SP1-platformsysteem mogelijk een aantal extra troeven in de hand. Zo worden de implantaten verpakt zonder fixture mount –  goed voor aanzienlijk minder afval – en worden ze getransporteerd in extra lichte dozen van recycleerbaar karton. Een dubbele groene inspanning die ongetwijfeld doorweegt aan het eind van de rit.

Ontdek Single Platform 1 in primeur bij ProScan op DENTEX 2024!

Helemaal overtuigd van deze nieuwste telg in het Southern Implants-assortiment? Als exclusief verdeler van Southern Implants-producten in de Benelux tonen we je deze innovatie graag in primeur tijdens DENTEX 2024, van 3 tot en met 5 oktober. Je bent van harte welkom voor een uitgebreide showcase én voor interessante beursacties op stand 5319 in Brussels Expo.

Of wil je nu al pre-orderen of gewoon wat extra informatie opvragen? Neem meteen contact met ons op via info@proscan.be of bel ons op 011 822 650.