Terug naar overzicht

Innobyte: vanaf september exclusief verkrijgbaar bij ProScan

12 juli 2024

Bij ProScan zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen die de tandheelkundige zorg naar een hoger niveau tillen. Daarom integreren we vanaf september 2024 Innobyte in ons productgamma. Dit baanbrekend instrument van Kube Innovation meet de bijtkracht hoogst accuraat en biedt zo talloze potentiële voordelen voor tandartsen, tandchirurgen, etc. Met de patiënt op kop.

Wat doet Innobyte precies?

Innobyte is een state-of-the-art instrument om de bijtkracht van patiënten te meten. Dit type meting betekent een meerwaarde bij verschillende tandheelkundige of bredere medische toepassingen.

Denk onder meer aan:

  • het beoordelen van de graad van tandslijtage bij patiënten
  • het correct inschatten van het aantal benodigde implantaten om een optimale drukverdeling te garanderen
  • het juist bepalen van het type behandeling en materiaal. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen vulling of kroon of de keuze voor een gebitsbeschermer
  • Verminderd risico op faling bij dentaal werk

Met andere woorden, Innobyte vormt een enorm hulpmiddel zowel in de diagnostische als in de behandelingsfases. De geregistreerde bijtkracht is bovendien een tastbaar bewijs voor de patiënt om de noodzaak van een behandeling aan te tonen. Bijgevolg zal hij of zij ook sneller geneigd zijn om de behandelplannen te accepteren.

Superaccurate digitale meting in een paar seconden tijd

Het niet of onnauwkeurig in kaart brengen van de bijtkracht kan naast frustraties ook tot een snellere slijtage of zelfs faling leiden. Een eventuele corrigerende behandeling achteraf komt bovendien opnieuw met praktisch en financieel ongemak voor de patiënt.

Dankzij de supernauwkeurige en snelle digitale meting door Innobyte – meer dan 95% accuraatheid – heb je als behandelaar de beste informatie in handen om jouw klant zowel preventief als curatief optimaal te servicen. Denk bijvoorbeeld aan patiënten met bruxisme of aan oudere personen met eetmoeilijkheden door een beperkte kauwfunctie.

Bestel jouw toestel vanaf september via ProScan

Vanaf september verwelkomen we als exclusieve verdeler in de Benelux Innobyte in ons productgamma. We zijn er zeker van dat dit innovatieve product een waardevolle aanvulling zal vormen op jouw bestaand instrumentarium. Wij brengen je uiteraard tijdig op de hoogte van de exacte lanceringsdatum.

Wil je deze digitale innovatie eerst eens van dichtbij zien in de praktijk? Van 3 tot 5 oktober showcasen we Innobyte tijdens Dentex 2024 in Brussel. Je bent van harte welkom in paleis 5, stand 5319!

Heb je in tussentijd al vragen over Innobyte of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan zeker contact met ons op, we helpen je graag verder!