Terug naar overzicht

Het Co-Axis-implantaat van Southern Implants: botbehoud én esthetisch topresultaat gluren om het hoekje

21 september 2020

Co-Axis is het allereerste dentale implantaat met geanguleerd platform. Dankzij de gewonnen flexibiliteit worden bijkomende chirurgische ingrepen zoals botgreffes, sinuslifts of prothetische correcties overbodig. Een win-win voor behandelaar én patiënt.

Co-Axis 12°, 24° of 36°

De voorste maxilla staan bekend om hun beperkte anatomische toegankelijkheid. Hierdoor zijn vaak ingrijpende prothetische angulaties nodig, die op hun beurt kunnen leiden tot esthetische imperfecties en/of complicaties van het zachte weefsel. Een veel voorkomend obstakel binnen de wereld van de implantologie.

Ook andere anatomisch compromitterende situaties kunnen op een veel minder ingrijpende manier aangepakt worden dankzij de Co-Axis. Hoe staat het met de bony anatomy? Is er te veel of net te weinig bot aanwezig? Of brengt een afwijking in de sinusholte in de bovenkaak of de foramen mentale de parallelliteit tussen de implantaten in gevaar?

De Co-Axis van Southern Implants maakt verschillende angulaties – 12°, 24° of 36° – mogelijk door maximaal het aanwezige bot te gebruiken. Doordat er niet langer een hoekig abutment nodig is, krijgt het omringende botweefsel bovendien meer ruimte om te herstellen.

De voordelen voor jou als tandprofessional?

De implantaten zijn ook toepasbaar op alle connectie-interfaces van Southern Implants (External Hex, Tri-Nex, IT, Deep Conical en Internal Hex).

Samengevat geniet de behandelaar extra vrijheid. Voor de patiënt wordt de ingreep veel minder ingrijpend en de hersteltijd drastisch teruggebracht. Zonder dat de natuurlijke relatie tussen tand en wortelkanaal verstoord geraakt.

Samengevat geniet de behandelaar extra vrijheid. Voor de patiënt wordt de ingreep veel minder ingrijpend en de hersteltijd drastisch teruggebracht.

Reken daar het brede toepassingsgebied, de mogelijkheid tot combineren met standaard prothetische componenten en de hoge voorspelbaarheid van de Co-Axis bij, en je hebt als tandprofessional een implantaat in handen dat jou en je patiënt op elk moment een efficiënte, niet-invasieve oplossing biedt. Tot slot gaat het algemene kostenplaatje voor jou naar beneden, net als het aantal nodige opvolgconsultaties voor de patiënt.

Vind alle details van de Co-Axis terug in deze brochure (PDF)

Bestel jouw Co-Axis-implantaten via onze webshop

Als exclusief verdeler van Southern Implants binnen de Benelux kan je bij ProScan terecht voor het volledige Co-Axis-gamma. Bestellen kan eenvoudig via onze webshop. We staan je in geval van technische of casegerelateerde vragen uiteraard ook graag bij met het nodige advies. Contacteer ons telefonisch of via mail.