Terug naar overzicht

Graphenano Dental: pioniers in dentale nanotechnologie

19 september 2022

Nanotechnologie met superkrachten. Zo omschreven onze collega’s bij Intellident in hun blog de toepassing van grafeen. Als exclusief verdeler van G-CAM blanks van Graphenano Dental kun je rechtstreeks bij ons terecht voor het materiaal dat jouw behandelingen én het resultaat voor jouw patiënt naar een ongekend niveau brengt.

De grote voordelen van grafeen

In zijn allerkleinste vorm is grafeen een tweedimensionaal koolstofdeeltje met de dikte van een atoom. Zijn allergrootste succes haalt het materiaal uit zijn veelzijdigheid.

Dankzij zijn flexibele fysische eigenschappen is het mogelijk om grafeen in talrijke indicatiegebieden toe te passen. Denk aan kroon- en brugwerk, zowel op implantaten als op natuurlijke pijlers. Hét materiaal voor immediate loadings, tijdelijk en definitief.

Bovendien maakt het gebruik van grafeen het mogelijk om opbouw- of herstelbehandelingen rechtstreeks in de mond van de patiënt uit te voeren. Daarnaast kun je grafeen probleemloos blenden met andere materialen zoals PMMA en licht uithardende composieten.

Tot slot ziet het resultaat er voor de patiënt zeer natuurlijk uit en voelt het enorm comfortabel aan in de mond.

Graphenano Dental als pionier

Graphenano Dental is het allereerste bedrijf ter wereld dat grafeen dankzij nanotechnologie omzet in een versterkt biopolymeer en hierdoor uitzonderlijke eigenschappen toekent aan het materiaal. Dit revolutionaire product kreeg de naam G-CAM mee.

Bij ProScan zijn we exclusief verdeler van G-CAM in de Benelux. Deze blanks zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en hierdoor toepasbaar in tal van CADCAM-workflows.

graphenano dental Bij ProScan zijn we exclusief verdeler van G-CAM in de Benelux.

Graphenano Dental is de dentale tak van het Spaanse Graphenano Nanotechnologies. Het bedrijf ontwikkelde G-CAM met het oog op stabiele, hoogkwalitatieve resultaten op lange termijn. Dankzij zijn biodynamische en biocompatibele eigenschappen is grafeen ook een comfortabel materiaal om mee te werken én om in de mond te hebben.

Graphenano ontwikkelt – naast oplossingen voor de dentale sector – ook tal van andere toepassingen van grafeen. Zo onderzoeken ze hoe de sterktes van grafeen – lichtheid, weerbaarheid, elasticiteit, transparantie, thermische en elektrische geleidbaarheid – van waarde kunnen zijn in beton, medicijnen, sensoren, lederwaren, additieven, noem maar op.

More te come: wij houden je op de hoogte

Dat Graphenano Nanotechnologies een aparte tak wijdt aan het onderzoek naar en de ontwikkeling van grafeen binnen dentale toepassingen, betekent dat ze hun producten in de toekomst nog meer zullen diversifiëren en verbeteren.

Bij ProScan zijn we de eersten om je op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en productupdates. Nog vragen over het gebruik van grafeen binnen jouw workflows? Onze denticians geven je hun beste advies. Contacteer hen hier.