Terug naar overzicht

IPD 2021: sterkere oplossingen voor nog meer merken

10 november 2021

2021 is het jaar van de marktuitbreiding voor het Spaanse IPD. De ontwerper en fabrikant van prothetische abutments presenteerde de afgelopen maanden een aantal sterke nieuwe implantaatplatformen én bijkomende compatibiliteiten. Deze zijn uiteraard exclusief verkrijgbaar via ProScan. We bieden je alvast een overzicht van de belangrijkste producten en compatibiliteiten binnen hun vernieuwde gamma.

Ijzersterke key features

Het gamma van IPD is ook in 2021 opgebouwd rond een aantal sleutelproducten die superkwaliteit garanderen binnen zowel intra- als extra-orale workflows:

1. Scan abutments

De scan abutments van IPD zijn zowel compatibel met intra-orale als met desktopsystemen. De titanium basis van het abutment garandeert een duurzame connectie. De antibacteriële coating in titaannitride zorgt voor een optimale bescherming van het tandvlees.

2. Nieuw design: Ti-Base

Het Ti-Base-systeem – met een nieuw asymmetrisch en engaging design – biedt je als behandelaar extra flexibiliteit. Zowel de hoogte als de angulatie zijn verstelbaar met behulp van de IPD-cutting edges.

3. Digitale analogen

De digitale analogen van IPD beschikken over twee bevestigingsschroeven, één aan de laterale zijde en één aan de onderzijde. Deze maken een exacte positionering mogelijk van de analoog op het 3D-printmodel.

4. Multi-Unit-systeem

En ook het Multi Unit-systeem van IPD blijft evolueren. De vernieuwde versie van dit systeem – in gouden titaniumnitride – is voorzien van een anti-rotationele structuur. Hierdoor is iedere rechte Multi-Unit aanpasbaar op enkelvoudige kroonabutments en bijgevolg perfect inzetbaar bij enkelvoudige kroonrestauraties.

Een veelheid aan CAD-compatibele bibliotheken

Dankzij een enorme database van CAD-bibliotheken zijn de scan abutments van IPD inzetbaar bij zowel directe, indirecte als hybride implantaatrestauraties, of het nu gaat om gecementeerde of geschroefde varianten. En ook voor het kwalitatief uitwerken van 3D printmodellen beschikt IPD over de nodige bibliotheken.

Een overzicht van de compatibele CAD-software:

  • Exocad
  • Renishaw
  • 3shape
  • Dental Wings
  • PiC dental
  • blenderfordental

Verhoogde compatibiliteit op vlak van merken

Het vernieuwde IPD-gamma is compatibel met steeds meer merken. Als tandprofessional heb je vanaf nu toegang tot tal van nieuwe implantaatconnecties om je digitale workflow op los te laten.

ipd 2021

Ontdek het volledige aanbod in compatibiliteiten in de IPD Catalogus 2021 (ENG).

Bestel het nieuwe IPD-gamma bij ProScan

Bij ProScan zijn we exclusief Benelux-verdeler van de universele componenten van IPD voor diverse implantaatplatformen. Zowel voor jouw intra- als voor je extra-orale workflows. Kies uit hun steeds ruimer gamma aan afdrukposten, scan flags, interfaces en analogen.

Heb je nog vragen in verband met bestellingen of over het productaanbod van IPD? Spreek zeker onze denticians aan, zij delen graag hun advies met jou.