Terug naar overzicht

IPD heeft een doel: universeel wordt nog universeler

12 juli 2022

Het gamma aan dentale componenten van IPD staat bekend om zijn universele oplossingen op vlak van zowel intra- als extra-orale workflows. Van scan flags over interfaces tot digitale analogen. Straks komt daar nog een gratis software bij die je heel wat extra vrijheid zal bieden binnen je digitale workflow.

Scanflags

De scan abutments van IPD laten een volledig geïntegreerde digitale workflow toe, zowel bij het intra-oraal als bij het desktop based scannen.

Als professional beschik je over een enorme reikwijdte aan toepassingen, van de meeste implantaatsystemen in de markt tot de meest gedetailleerde 3D-printmodellen. Bovendien zijn deze abutments ook toepasbaar op hun zelf ontwikkelde customized Ti-base interface (zie verder).

Bijkomende grote voordelen van de IPD scanflags zijn onder meer:

  • Titanium basis voor een duurzame connectie en de mogelijkheid om RX toe te passen
  • Antibacteriële coating in titaannitride voor een optimale bescherming van het tandvlees
  • Geoptimaliseerde schroef voor een eenvoudigere plaatsing
  • Topafwerking in PEEK-polymeer voor een optimale lokalisering en scanresultaten
  • Maximale Z-precisie
  • Tolerantie van 5 microns doorheen het volledige productieproces

Custom Interface Ti-base systeem

Met het custom Ti-base interfacesysteem beschik je als behandelaar over een enorm veelzijdige en flexibele component. De Ti-base is geschikt voor ieder type van klinische case of restauratie met een gegarandeerd succes op lange termijn. Dat is mede te danken aan het nieuwe asymmetrische tri-lobe engaging design en aan de beschikbaarheid van verschillende platformen (narrow, regular en wide) en van verschillende hoogtes. Zowel voor de engaging als de non-enganging varianten.

De unieke vormgeving en de spiraalvormige groeven van de Ti-base vereenvoudigen bovendien het freeswerk en zorgen voor een verbeterde retentie. De bijhorende cutting guides bieden de nodige houvast om de ingreep met de hoogste precisie uit te voeren.

De scan abutments van IPD laten een volledig geïntegreerde digitale workflow toe, zowel bij het intra-oraal als bij het desktop based scannen.

Digitale analogen

De aanwezigheid van twee fixatieschroeven in de digitale analogen van IPD – lateraal en onderin – garanderen een exacte positionering in het 3D-geprinte model. De laterale schroef maakt het bovendien mogelijk om een articulator in te brengen zonder verlies van beetregistratie.

Daarnaast beschikt IPD over 11 verschillende configuraties voor CAD-bibliotheken met diverse toleranties, zodat het 3D-printingproces zo efficiënt mogelijk verloopt.

Modelpro software: vanaf najaar 2022

Met de komst van Modelpro, een nieuwe gratis software, zal het vanaf dit najaar mogelijk worden om scan flags van alle bekende merken in de dentale markt te combineren met de IPD-componenten en -bibliotheek.

Hierdoor ben je als behandelaar niet langer verplicht om telkens nieuwe scan flags aan te kopen. Dit levert een een mooie besparing, maar vooral extra flexibiliteit in jouw workflow op.

Met de komst van Modelpro zal het mogelijk worden om scan flags van alle bekende merken in de dentale markt te combineren met de IPD-componenten en -bibliotheek.

Op naar een nog efficiëntere digitale workflow?

Wij delen onze 20 jaar expertise in dentale componenten van de hoogste kwaliteit met de enorme digitale knowhow van onze collega’s bij Intellident. Dankzij deze continue samenwerking kunnen we tijdens elke stap van jouw case of workflow instappen, van design tot productie. Bovendien houden we samen de digitale ontwikkelingen in onze sector voortdurend in de gaten, zodat we steeds de meest optimale oplossing kunnen aanbieden.

Met welk project kunnen we jou voorthelpen? Of wens je meer inzicht in onze verschillende diensten? Neem contact op met onze denticians.