Terug naar overzicht

IPD Scan Transfer: sterk verbeterde workflow op multi-unit niveau

21 juni 2023

Met hun Scan Transfer lanceert IPD een innovatief scan abutment dat de (digitale) workflow bij het intra-oraal scannen van edentate kaken optimaliseert. En dit over alle implantaatsystemen heen, steeds in combinatie met een multi-unit abutment. De vele voordelen voor jou als behandelaar ontdek je in deze blog.

De voornaamste features

De IPD Scan Transfer verbetert de traditionele workflow bij het intra-oraal scannen met het oog op onder meer brugwerk, steggen en protheses. Dit mede dankzij de nauwkeurige passieve fit van de suprastructuur.

Het geoptimaliseerd design zorgt ervoor dat de scans extra accuraat – tot op 5 µm precies – en met een maximale repetitiviteit kunnen gebeuren. En dit zowel in het kader van analoge als van digitale impressies.

Daarnaast is de verificatieschroef van de Scan Transfer zodanig ontworpen dat deze bij een perfecte plaatsing exact gelijk komt te liggen met de bovenkant van het multi-unit abutment.

Op ook vlak van compatibiliteit scoort de IPD Scan Transfer goede punten. Het scan abutment is 100% compatibel met designsoftware zoals:

  • IPD ModelPro
  • exocad
  • 3shape
  • Dental Wings
  • RealGuide

Bovendien kan je de IPD Scan Transfer linken aan de volgende bibliotheken:

  • Direct to implant bibliotheek
  • Direct to implant bibliotheek met ASC
  • Ti-base level bibliotheek
  • Ti-base level bibliotheek met ASC
  • Bibliotheek voor een tijdelijk recht abutment
  • Digitaal 3D-model

Wij coveren jouw volledige digitale workflow

Met de Scan Transfer is het perfect mogelijk om een full digital immediate loading case aan de hoogste kwaliteit op te leveren. Van het plaatsen van de multi-unit abutments en het realiseren van de juiste hoekingen, over de kwaliteitscontrole aan de hand van de CAD mock-ups, tot en met het effectieve scanwerk in de mond en het uiteindelijke importeren van de scanfiles in de CAD-software.

Met meer dan 20 jaar expertise in digitaal dentaal design en een uitgebreide database met een even lange staat van dienst staan we klaar om onze ervaringen en diensten te koppelen aan elke afzonderlijke stap van deze digitale workflow.

Bekijk hier alle protocollen voor de IPD Scan Transfer (PDF, Engels, p.10-19)

Bestel alle nodige componenten bij ProScan

Tot slot kun je ook voor alle nodige IPD-toepassingen rechtstreeks bij ProScan terecht. Wij zijn namelijk exclusief verdeler van hun universele componenten, zowel met het oog op volledig digitale cases als voor analoge en tijdelijke werken. Neem alvast een kijkje in onze pas vernieuwde webshop.

Heb je nog vragen voor ons ? Stel ze meteen via ons online contactformulier of maak een vrijblijvende afspraak.