Terug naar overzicht

LODI-implantaat: overkappingsprotheses met een gerust hart

25 april 2022

Het LODI-implantaat van Zest Dental Solutions vormt een sterke aanvulling op het reeds bewezen en gerenommeerde Locator-systeem in de markt van de overkappingsprotheses. Met daarbij een garantie op grote voordelen voor behandelaar én patiënt. Wat moet je zeker weten over dit implantaat van wereldklasse?

Dé oplossing voor smalle implantaatbasissen

Voor (deels) edentate patiënten, die vaak te kampen hebben met ernstige resorptie of zeer weinig plaats hebben om een implantaat in te brengen, is bone grafting vaak de enige manier om een zo sterk mogelijke basis voor het implantaat te verkrijgen.

Helaas gaat deze werkwijze gepaard met repetitieve invasieve ingrepen en hoge financiële kosten. Het LODI-implantaat – afkorting van LOCATOR Overdenture Implant – maakt hier in tal van cases komaf mee. Dit implantaat is namelijk uitermate geschikt om primaire stabiliteit te garanderen tijdens immediate loading-ingrepen voor dit specifieke type van patiënten.

Extra comfort voor de patiënt

Dankzij zijn zeer beperkte diameters – 2,4 mm en 2,9 mm – en verticale lengtes – 10, 12 en 14 mm – biedt het implantaat bovendien extra comfort en gebruiksgemak aan de patiënt, ook wanneer hij of zij de overkappingsprothese even wenst te verwijderen.

Onlangs breidde het Locator-gamma uit met een aantal nieuwe diameters, die een nog bredere waaier aan behandelingen mogelijk maken. Lees er hier alles over.

Vaarwel vooroordelen

Deze zogenaamde mini-implantaten genoten jarenlang een negatieve reputatie door onder meer foutieve toepassingen in de praktijk, maar ook door zwakke productdesign en het gebruiken van broze materialen. Hierdoor liet de stabiliteit van het implantaat in het verleden vaak te wensen over.

Het LODI-implantaat biedt vandaag echter een bewezen en gerenommeerd antwoord op de tekortkomingen waar deze mini-implantaten vroeger mee te kampen hadden. Zo:

  • biedt het implantaat een geweldig alternatief op de O-ball mini-implantaten, die tot wel 3 mm hoger reiken in de mond van de patiënt
  • zorgen het agressieve schroefdesign en het ruwe RBM-schroefoppervlak voor een sterke primaire stabiliteit van het implantaat
  • kan het Locator-attachement eenvoudig losgeschroefd en vervangen worden bij slijtage. Bij de meeste mini-implantaten die uit één geheel bestaan (one piece implants), is dit niet mogelijk.
lodi implantaat

De gepatenteerde pivoting-technologie van het LODI-implantaat zorgt bovendien voor een sterke buffer tegen de krachten die de kaak uitoefent op de verschillende dentale componenten in de mond van de patiënt. Het implantaat beweegt als het ware lichtjes mee bij contact, wat op zijn beurt ook voor een natuurlijk mondgevoel zorgt tijdens het praten, eten en drinken.

Bekijk hier alle details van het LODI-implantaat (PDF – Engelstalig)

Intuïtief instrumentarium

Het instrumentarium ter begeleiding van de implantaatplaatsing is tot slot ook voorzien van eenvoudig herkenbare, lasergeëtste dieptemarkeringen. Deze garanderen een intuïtieve en gebruiksvriendelijk behandeling, maximale visibiliteit tijdens het boren en plaatsen, en bijgevolg dus ook een kwalitatiever eindresultaat.

Bestel jouw LODI-implataten bij ProScan

Zie je in het LODI-implantaat van Zest Dental Solutions de ideale oplossing om te implementeren in jouw workfow en voor jouw patiënten? Bij ProScan zijn we als partner van Zest ook verdeler van hun divers gamma aan dentale componenten. Bovendien kan je bij ons altijd terecht voor bijkomend advies. Heb je vragen voor ons of kunnen we jou een prijslijst bezorgen? Neem meteen contact met ons op.