Terug naar overzicht

MAX-implantaat: gevierde vaste waarde op vlak van molaire extractie

14 februari 2022

Het MAX-implantaat van Southern Implants is een internationaal prijsbeest. Terecht, want het is het eerste implantaat in de markt dat quasi meteen geplaatst kan worden na een molaire extractie. En dat vooral dankzij zijn unieke vorm en producteigenschappen. 

Voorkom bot- en tijdverlies

Na het verwijderen van een kies, duurt het wel drie tot vier maanden voordat je als behandelaar een traditioneel implantaat kunt plaatsen. Dat is niet alleen een onaangenaam lange periode voor je patiënt, ook het risico op botverlies treedt op.

Het MAX-implantaat van Southern Implants is dankzij zijn conische vorm en bredere diameter (6-9 millimeter) rechtstreeks inpasbaar na het verwijderen van de kies. Daarnaast heb je nog de keuze uit verschillende implantaathoogtes van 7, 9 of 11 millimeter.

Het implantaat vult de overgebleven holte na extractie op een natuurlijke wijze op en geniet primaire stabiliteit door zijn interactie met het interradiculaire bot van de patiënt. De afgeschuinde rand bovenaan het implantaat en de groeven in een hoek van 40° zorgen respectievelijk voor een betere integratie met en een evenredige drukverdeling over het aangrenzende bot.

Minimale hinder voor je patiënt…

Niet alleen de behandelingsperiode en bijhorende wachttermijn slinken dankzij het inzetten van het MAX-implantaat tot een minimum. Ook het aantal bijkomende ingrepen bij de patiënt blijft beperkt. Zo maken de uitstekende fitting van het implantaat en het sterk verminderde risico op botverlies bone grafting in veel gevallen overbodig. Idem voor sinuslifts en botopbouwen.

… maximaal compatibel met standaardtools

Dankzij de verschillende beschikbare connecties kan je als behandelaar in de meeste gevallen eenvoudig aan de slag met de standaard protocols en tools. Het MAX-implantaat is beschikbaar in de volgende connecties:

  • Internal Tri-Nex Connection
  • External Hex Connection
  • IT Connection

Bestel jouw MAX-implantaten bij ProScan

Zie jij in het MAX-implantaat van ProScan de geschikte aanwinst voor je toekomstige molaire workflows? Bij ProScan staan we klaar om je bijkomend advies en expertise te bieden, op basis van onze meer dan 20 jaar ervaring en de vele succesvolle cases die onze weg hebben gekruist.

Waar kunnen jou precies mee helpen? Stel je vraag aan onze denticians en we contacteren je zo snel mogelijk.