Terug naar overzicht

ProScan houdt Intellident boven doopvont: “Nog meer inzetten op dentale oplossingen op maat”

04 juni 2020

ProScan, verdeler van dentale implantaten en toebehoren, lanceert een nieuwe naam in de Belgische markt van de tandheelkunde. Hun digitale teken- en productieafdeling gaat vanaf heden autonoom verder onder de naam Intellident. Met deze extra focus op het digitale proces wil het Zonhovense bedrijf een nog beter antwoord bieden op de snel veranderende markt met steeds meer nood aan oplossingen op maat en bijhorende expertise.

Op maat, full service en full digital

Twintig jaar na de oprichting van ProScan door Guy Mullens en Walter Van Loo, splitsen ProScan en Intellident zich nu op als twee verschillende bedrijven onder hetzelfde dak. “Waar ProScan vanaf nu nog meer de focus legt op de distributie van implantaatsystemen en dentale componenten, omarmt Intellident de digitale dienstverlening op maat”, legt sales manager Karen Mullens uit. “Deze dienstverlening breidt zich uit van advies en ontwerp tot productie en support.”

“Die aparte focus was nodig, enerzijds om duidelijkheid te brengen naar onze klanten toe. Anderzijds om een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar dentale oplossingen op maat, inclusief de nodige expertise en advies voor tandprofessionals”, vult design & development manager Gert Mullens aan. “Daarbij trekken we trouwens resoluut de kaart van de digitale workflow.”

“De keten samenbrengen”

“Door de diversifiëring van het aanbod is er ook een grotere vraag gekomen naar een speler die op elk moment in het proces kan bijspringen om de geschikte oplossing aan te bieden. Want ook al klopt de patiënt bij de tandarts aan, achter de schermen trekt zich een hele keten op gang. Implantologen, labo’s, tandprothetici… Niet iedereen beschikt altijd over het nodige materiaal of de kennis om de patiënt verder te helpen”, merkt Karen Mullens op.

 

“Daar willen we met ProScan en Intellident nog sterker dan vroeger op inspelen. Onze kennis delen, oplossingen bieden die zowel voor de behandelaar als voor de patiënt het nodige comfort met zich meebrengen. Dankzij onze exclusieve samenwerking met verschillende grote merken en onze digitale knowhow hebben we alles in huis om de dentale keten nog dichter bij elkaar te brengen.”

Denticians for professionals

Om die samenwerking met de tandprofessional te versterken, rekenen ProScan en Intellident op bijna twintig jaar ervaring. “ProScan is een echt Limburgs familiebedrijf dat doorheen de jaren een sterk wereldwijd netwerk en een enorme expertise heeft uitgebouwd”, benadrukt Gert Mullens. “Met onze nieuwe baseline Denticians for professionals willen we die knowhow extra in de verf zetten.”