Terug naar overzicht

Southern Implants producten: het bot op de eerste plaats

03 september 2020

Onderzoeker, ontwikkelaar en producent van dentale implantaten Southern Implants is al vanaf dag één onze vaste partner. 18 jaar later is die samenwerking sterker dan ooit. Zowel jij als behandelaar als de eindpatiënt profiteren daar optimaal van.  

Waar staat Southern Implants voor? 

Al sinds eind jaren 80 is deze Zuid-Afrikaanse speler internationaal gekend voor zijn high-end kwaliteit en zijn oprechte bezorgdheid voor de patiënt op de stoel. Dit vertaalt zich voornamelijk in:

  • Een brede keuze in implantaatsystemen
  • Een grote klinische voorspelbaarheid
  • Een zeer ruim toepassingsgebied
  • Universele connecties
  • Minimale botaantasting

Bewezen implantaatoppervlak sinds 1992

Om een goede hechting met het bot van de patiënt te verzekeren, ontwikkelde Southern Implants SInergyTM. Dit bewezen titanium implantaatoppervlak groeit dankzij zijn moderately rough oppervlak op een optimale manier in het bot in. Ongeacht de omgevingsfactoren, waardoor het risico op afstoting minimaal blijft.

Flexibiliteit als basis voor voorspelbaarheid

De implantaatsystemen van Southern Implants passen zich optimaal aan iedere anatomie van de kaak aan. De Co-Axis, Max, Piccolo en Inverta zijn – dankzij hun flexibele vormgeving – toonvoorbeelden van hoe het eigen bot maximaal behouden kan blijven en zware chirurgie achterwege kan blijven. Een ziekenhuisopname en ingreep onder narcose zijn niet meer per se nodig, een ingreep in de praktijk kan volstaan. Voor jouw patiënt betekent dit bijgevolg een kortere hersteltijd.

Southern Implants producten Om een goede hechting met het bot van de patiënt te verzekeren, ontwikkelde Southern Implants SInergyTM. Dit bewezen titanium implantaatoppervlak groeit dankzij zijn moderately rough oppervlak op een optimale manier in het bot in.

Prothetische oplossingen voor verzwakte botstructuren

In bepaalde cases laat het aanwezige bot niet toe om bovenstaande oplossingen toe te passen. Denk aan ernstig geresorbeerde maxilla en/of ontbrekend maxillair bot, al dan niet ten gevolge van een oncologische impact. Bij ProScan beschikken we over een zeer uitgebreid aanbod in Zygoma- en oncologische implantaten van Southern Implants. Deze – wat langere – implantaten maken optimaal gebruik van het sterkere jukbeen om alsnog een mooi en sterk prothetisch resultaat te verkrijgen.

Waarom Southern Implants een streepje voor heeft bij ons?

Flexibel, voorspelbaar en vooral van ontegensprekelijke kwaliteit. Voor jou en je patiënten zijn de voordelen van werken met Southern Implants even ontegensprekelijk. Dat onze samenwerking met hen sinds 2002 onverminderd voortduurt, hoeft dus niet te verbazen.

Bovendien is Southern Implants een partner die zijn productgamma voortdurend probeert heruit te vinden. Gecombineerd met hun snelle en doorgedreven technische ondersteuning vormen ze de gedroomde schakel tussen jou, je praktijk en eventuele andere spelers binnen de dentale keten.

Bestel je Southern Implants-producten via onze webshop

Bij ProScan zijn we de exclusieve partner van Southern Implants-producten binnen de gehele Benelux. Maak in onze webshop je keuze uit hun uitgebreid gamma aan behandelingsopties. Nog vragen voor ons? Stel ze via ons contactformulier.