Terug naar overzicht

Southern Implants zygoma implantaten: 100% focus op een snelle behandeling

15 december 2022

Patiënten die ten gevolge van een traumatisch ongeval, een oncologische resectie of een aangeboren afwijking kampen met ontbrekende botsecties en verbindend zacht weefsel, kunnen met een gerust hart terugvallen op de zygoma implantaten van Southern Implants. Wij zetten hun hoogkwalitatieve oplossingen voor je op een rijtje. 

 Zowel fysiek als psychologisch hebben dergelijke dentale condities – en de eventuele gebeurtenissen die daartoe leidden – een grote impact op het leven van de patiënt.

De Southern Implants zygoma implantaten voorkomen nieuwe kopzorgen en zorgen voor een gerust gemoed op korte en lange termijn. Met dank aan hun superieure kwaliteit.

Beter, langer, betrouwbaarder

Deze implantaten hebben hun gerenommeerde kwaliteit voornamelijk te danken aan:

  • Hun afwerking in zeer sterk titanium (>= 920 MPa)
  • Hun extra lange lengte: 35 tot 60 mm
  • Schroefkoppen met 55° angulatie voor een gunstigere prothetische uitkomst
  • De bewezen External Hex-connectie
  • Het bewezen moderately rough SInergy-implantaatoppervlak: uitblinker op vlak van osseointegratie en duurzaamheid

Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat het zygomatisch bot van de patiënt maximaal wordt benut. Dit maakt de behandeling efficiënter en betrouwbaarder en leidt finaal dus ook tot een korter genezingsproces.

Zygan en Zygex voor kleinere behandelingsgebieden

De standaard zygoma en oncologische implantaten van Southern Implants (55°) worden geflankeerd door twee smallere varianten. Dankzij een schroefdiameter van 3,4 mm in plaats van 4,1 mm, en een geringe puntdiameter van 2,8 mm zijn de Zygan- en Zygex-implantaten eenvoudiger toepasbaar in kleinere behandelingsgebieden.

Een combinatie van gladde en gegroefde (threaded) oppervlaktes zorgt voor de nodige hechting met het alveolaire bot en is tegelijkertijd geschikt om zich optimaal in te nestelen in het soft tissue, in de sinus of in het nabijgelegen bot.

Ontdek hier de volledige catalogus van zygoma implantaten van Southern Implants (PDF)

Voor elke behandelingstechniek een geschikte oplossing

Welk type van implantaat is het meest aangewezen voor een specifieke behandeling? Onderstaande ZAGA-classificatie helpt je om het meest geschikte van de 4 zygoma implantaten uit het gamma te bepalen. Deze classificatie houdt zowel rekening met de dentale anatomie van de patiënt, als met het door jou gekozen implantaattraject en de toegepaste plaatsingstechniek.

Bestel Southern Implants zygoma implantaten in onze webshop

Wens je graag het gamma aan zygoma implantaten beter te leren kennen? Als exclusief verdeler van deze gerenommeerde implantaten binnen de Benelux kan je ze meteen bestellen in onze vernieuwde webshop.

Contacteer ons hier voor meer vragen of voor een vrijblijvende afspraak.