Terug naar overzicht

Versah producten: meesters van het botbehoud

20 januari 2021

In 2019 verwelkomden we de dentale producten van Versah binnen ons gamma. Hun universele boorprotocollen hebben voor een revolutie gezorgd binnen de wereld van de tandchirurgie. En daar halen zowel jij als behandelaar als jouw patiënt enorme voordelen uit.

De beperkingen van traditionele boorsystemen

Wat de Versah-producten net zo revolutionair maakt? Hun boorprotocollen draaien in tegenwijzerzin tijdens het uitvoeren van osteotomieën. En net hierdoor onderscheiden hun boorsystemen zich van de standaard industriële boorontwerpen.

De traditionele dentale booroplossingen kunnen namelijk door overmatig trillen leiden tot langwerpige of elliptische osteotomieën. Met andere woorden, de boring verloopt minder precies, waardoor ook de kwalitatieve hechting en de stabiliteit van het implantaat in het gedrang komen.

Bovendien kunnen zeer nauwe en complexe osteotomieën leiden tot wondevorming of overmatig botverlies, wat in dat laatste geval een bottransplantatie vereist. Een invasieve behandeling voor je patiënt, met een langere herstelduur tot gevolg.

Kleine aanpassing, wereld van verschil

De biomechanische boorpreparatietechniek van Versah spaart het bot van de patiënt maximaal en garandeert een ijzersterke verankering van het implantaat. Door het boren in tegenstelde richting in combinatie met externe gecontroleerde irrigatie, wordt het geëxcaveerde bot niet verpulverd, maar naar de zijkant begeleid. Daar vormt het verwijderde bot opnieuw een compacte massa met de rest van het botweefsel.

Veelzijdigheid op elk vlak

Naast deze densificatiemodus beschikt het boorsysteem ook over een hypernauwkeurige snijmodus. Deze activeer je door de boor in wijzerzin toe te passen. Dit laat je als behandelaar toe om dezelfde boor te gebruiken voor verschillende toepassingen bij eenzelfde patiënt.

Naast implantaatgerelateerde ingrepen behoren ook sinusliften, kaakverbredingen en het verhogen van de primaire stabiliteit tot de mogelijkheden met behulp van de Versah producten.

De universele boorprotocollen zijn bovendien compatibel met elk implantaatsysteem – inclusief guidesytemen – in de markt.

Kennismaken met deze innovatieve Versah producten?

Bij ProScan beschikken we over een uitgebreid gamma aan Versah producten. Ontdek ons aanbod in onze webshop. Heb je nog bepaalde vragen over Versah of over één van de andere merken bij ProScan? Neem contact op met onze denticians voor meer info en advies.