Terug naar overzicht

ZYGIN-implantaat: kleinere afmetingen, grootsere prestaties

30 mei 2024

Het ZYGIN-implantaat is een van de nieuwste innovaties binnen het Zygoma-gamma van Southern Implants. Dankzij zijn kleinere kopdiameter biedt het implantaat een grotere garantie op succes voor de patiënt, maar ook voor de behandelaar zelf zijn de voordelen overduidelijk.

Wat maakt het ZYGIN-implantaat zo uniek?

Het ZYGIN-implantaat heeft een implantaatkop met een diameter van amper 4,3 mm. Een belangrijk verschil ten opzichte van de eerdere modellen in het Zygoma-gamma, zoals de ZYGAN- en ZYGEX-implantaten met een kopdiameter van 4,8 mm.

Net deze geringere diameter – in combinatie met een smalle coronale sectie – leidt tot betere medische garanties voor de patiënt. Deze kleinere kop vermindert namelijk het risico op breuken bij het plaatsen van het implantaat. Een cruciale verbetering bij cases waar de patiënt over een sterk geresorbeerde bovenkaak beschikt.

ZYGIN vs ZYGAN implantaat Southern Implants De ZYGIN- en ZYGAN-implantaten delen hetzelfde design, toch kan de nieuwste Southern Implants-telg nog betere adelbrieven voorleggen dankzij enkele unieke nieuwe features. 

Wat zijn de key features van het ZYGIN-implantaat?

Smalle apex

De smalle apex van het implantaat is een ideale oplossing voor patiënten met een kleinere anatomie en biedt een betere osseointegratie dankzij het bewezen, ruwe SInergy-oppervlak.

Gehoekt Co-Axis-implantaat

Het 55° gehoekte prothetische platform (Co-Axis) biedt een betere correctie bij prothetische plaatsingen. Dit maakt het voor jou als behandelaar mogelijk om complexere casussen eenvoudiger en effectiever te behandelen.

Externe hex

Het externe hex-design maakt het implantaat zeer flexibel bij passieve pasvormen of bij divergentie van het implantaat zelf. Het resultaat is een stabielere en betrouwbaardere prothetische oplossing.

Machine surfaced middenstuk

Het machined surface middenstuk met coronale groeven van het ZYGIN-implantaat vermindert bacteriële adhesie en het risico op peri-implantitis. Op deze manier beschermt het implantaat maximaal de gezondheid van het omliggend zacht weefsel.

High Strength Titanium

Gemaakt van hoogwaardig titanium, is het implantaat veel minder vatbaar voor metaalmoeheid. Op deze manier is de component bestand tegen breken bij herhaalde spanningen.

zygin implantaat southern implants Het externe hex-design maakt het ZYGIN-implantaat zeer flexibel bij passieve pasvormen of bij divergentie van het implantaat zelf.

Zowel de behandelaar als de patiënt winnen

Waarom deze nieuwste innovatie binnen het Zygoma-aanbod van Southern Implants zeker op jouw toekomstige aankooplijstje moet staan? Zowel de patiënt als de behandelaar varen er beter bij. Wij vatten alle voordelen nog eens kort voor je samen:

De voordelen voor behandelaars

  • De combinatie van een smalle coronale sectie en een smalle implantaatkop vermindert het risico op breuken in de alveolaire kam tijdens de plaatsing
  • Het externe hex-design en de 55° gehoekte prothetische platformcorrectie maken het implantaat ideaal voor complexe cases
  • De aangepaste prothetische schroeven en specifieke componenten zorgen voor een nauwkeurige en veilige plaatsing

De voordelen voor de patiënt

  • Het implantaat biedt een hogere stabiliteit en een verminderde kans op peri-implantitis dankzij het machine surfaced oppervlak
  • De smalle apex en de optimale osseointegratie zorgen voor een veilige en duurzame oplossing, zelfs bij patiënten met een sterk geresorbeerde bovenkaak
  • Het machined surface middenstuk vermindert de rotatie tijdens het inbrengen, wat resulteert in een kortere behandelingstijd en een aangenamer proces voor de patiënt

Conclusie?

Met het ZYGIN-implantaat blijven Southern Implants en ProScan zich inzetten voor het leveren van geavanceerde, betrouwbare en patiëntgerichte oplossingen binnen de dentale implantologie.

Heb je meer informatie nodig over het ZYGIN-implantaat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij leren je met plezier deze innovatieve technologie beter kennen, zodat je straks een nog betere dentale zorg aan jouw patiënten kunt bieden.