Terug naar overzicht

Op bezoek bij IPD in Barcelona: extra capaciteit én kwaliteitsgaranties

21 februari 2024

Het Spaanse IPD Dental Group, onze gewaardeerde leverancier van universeel toepasbare abutments, viert zijn 20-jarig bestaan met een forse capaciteitsuitbreiding. Een delegatie van ProScan mocht de nieuwbouw van 8.000 m2 gaan verkennen in de stad van Gaudi en bracht mooie garanties mee voor onze huidige én toekomstige IPD-afnemers.

Nieuwe thuisbasis voor verdere groei

Niet alleen de productiefaciliteit, maar ook de kantoren, R&D-afdeling, magazijnen en de commerciële afdeling verhuisden mee naar de nieuwe hoofdzetel in Barcelona.

Zaakvoerders Karen en Gert Mullens en productmanager Koen Neven konden er vaststellen dat de toekomstplannen op vlak van productie alvast ambitieus zijn. Het aantal freesmachines werd al uitgebreid van 20 naar 30 exemplaren. Tegen eind 2024 dikt het aantal aan tot in totaal 40 freesmachines én de mogelijkheid is er om uiteindelijk zelfs tot 80 installaties te huisvesten.

Universeel én MDR-approved

Tijdens ons bezoek werd al snel duidelijk dat IPD volop investeert in de toekomst. De grote sterkte van hun dentale componenten is dat ze compatibel zijn op originele implantaatconnecties van diverse afkomst. Een succesformule waar almaar meer experts binnen de dentale sector – waaronder ook vele van onze klanten – voor gewonnen raken.

Deze universele compatibiliteit wordt bovendien bekrachtigd door een MDR-approval. Deze toekenning toont aan dat de IPD-producten 100% voldoen aan de strengste eisen voor medische hulpmiddelen en effectief de beoogde kwalitatieve fit garanderen binnen het implantaatsysteem van de patiënt.

Levenslange garantie (ook op het implantaat)

Een extra troef is dat IPD een levenslange garantie biedt op al hun onderdelen, een bewijs van hun vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. Meer nog: deze garantie geldt ook op het implantaat als zou blijken dat er sprake is van connectie-issues en de fabrikant van het implantaat zelf niet tussenkomt.

Waarom we bij ProScan voor IPD kiezen?

Als professionals die graag kort op de bal spelen van wat er zich in de dentale markt afspeelt, zijn we verheugd om te zien dat IPD extra investeert in de meerwaardes die het bedrijf vandaag realiseert voor zijn klanten en voor hun patiënten.

Daarnaast geeft IPD Dental Group aan dat het blijft inzetten op de uitbreiding van hun bestaand aanbod. Hierbij zullen ze hun ogen en oren openhouden voor de vragen en voorstellen die uit hun afzetmarkten komen, waaronder de Benelux, met ProScan als exclusieve verdeler voor deze regio.

Los daarvan merken we dat onze klanten grote voorstanders blijven van de intrensieke kwaliteit van de IPD-interfaces én van hun flexibiliteit. Meer bepaald van de aanpasbare hoogte van deze interfaces, die een enorm aanpassingsvermogen bieden in verhouding tot de beschikbare gingivahoogte. Dit, samen met hun breed portfolio van implantaatplatformen, maakt van IPD een onmisbare partner voor ProScan en voor onze klanten.

Ontdek waar IPD Dental Group nog voor staat (PDF).

Wens je het IPD-aanbod beter te leren kennen?

Zoals we hierboven al stelden, zijn we bij ProScan exclusieve partner van IPD Dental Group in de Benelux. Als professional kun je dus rechtstreeks bij ons terecht voor meer details rond het aanbod, de technische specificaties en prijzen van deze componenten van wereldniveau.

Klaar om in de wereld van IPD te duiken? Contacteer onze denticians meteen en we nemen snel contact met je op!