Terug naar overzicht

Docklocs attachment: ontworpen om records te breken

31 maart 2021

Het Docklocs attachment voor overkappingsprotheses van het Duitse Medealis combineert innovatief materiaalgebruik met een sterk bewezen design. Een garantie voor zowel patiënt als behandelaar. Bovendien geniet je patiënt een extra lange en kwalitatieve levensduur in vergelijking met bestaande alternatieven.

Extra bestand tegen frictie en slijtage

Een eerste grote troef voor de duurzaamheid van het Docklocs-attachmentsysteem is zijn keramische, biocompatibele coating. Dankzij zijn harde buitenlaag in ZrCN geniet het attachment extra bescherming tegen slijtage en frictie.

Extra patiëntvriendelijke retentie-inserts

Het Docklocs-attachment is compatibel met zowel nylon als HPP (High Performance Plastic) inserts. Waar nylon al enorm hoog scoort op vlak van patiënttevredenheid, doet HPP het nog een stuk beter. Het materiaal absorbeert minder water, is beter bestand tegen chemicaliën en vetten, en heeft een nog langere levensduur.

Beste van de klas

Om de proef op de som te nemen, werden de Docklocs retentie-inserts uitvoerig onderworpen aan duurzaamheidstests. Zowel op korte als op lange termijn kon het systeem uitstekende resultaten voorleggen.

Uit deze gestandaardiseerde tests bleek dat Docklocs tijdens de eerste tien gebruikscycli telkens beter scoorde dan concurrerende inserts. In dit stadium vindt bovendien het meeste retentieverlies plaats.

Maar ook bekeken over langere gebruikscycli legt Docklocs prima resultaten neer. Zo behouden de inserts hun volledige functionaliteit gedurende hun standaard levensduur. Tijdens 3.000 cycli van het verwijderen en weer aanbrengen van de inserts – het equivalent van 2 keer per dag en dat 4 jaar lang – blijft Docklocs patiënttevredenheid garanderen.

docklocs attachment Uit gestandaardiseerde tests bleek dat Docklocs tijdens de eerste tien gebruikscycli telkens beter scoorde dan concurrerende inserts.

En de rechtstreekse voordelen voor jou als tandprofessional?

Je doet natuurlijk alles voor de lach van je patiënt. Om ook die van jou te garanderen tijdens de effectieve behandeling heeft het Docklocs-attachment meerdere troeven in huis:

Bestel je Medealis-producten bij ProScan

Sinds begin 2021 zijn we bij ProScan officieel verdeler van Medealis en hun Docklocs-attachment. Heb je graag meer info over hoe dit attachment jouw workflow kan versterken? Onze denticians vertellen je alles wat je moet weten. Neem contact met ons op via ons contactformulier!