Terug naar overzicht

Uniek via ProScan: een natuurlijke dynamiek in iedere mondhoek

25 april 2023

Decennialang worstelt de professionele tandheelkundige wereld met de mechanische starheid van implantaatwerk in combinatie met de natuurlijke mondomgeving. Bij ProScan beschikken we vandaag over een gedroomd duo dat alles in huis heeft om de traditionele obstakels te overwinnen.

Titanium Shock Absorber: biomechanisch dynamisch abutment

De Titanium Shock Absorber van Bonecare is een game changing ontwikkeling uit eigen huis. Dit biomechanisch abutment bootst de natuurlijke kauwbeweging op een realistische manier na door de elasticiteit van het bot, kaakbeengewricht en ligament van de patiënt te compenseren.

Door de dynamiek in de mondomgeving te herstellen, stimuleert het TSA-abutment daarnaast een gezond weefsel en tandvlees én minimaliseert het de kansen op chipping, tandbreuken, enzovoort.

De Titanium Shock Absorber biedt ook een interessant alternatief bij het toepassen van meerdere starre implantaten die telkens de kracht van 2 à 3 natuurlijke elementen dienen op te vangen. Door de combinatie met het biomechanisch abutment te maken, draag je actief bij tot het herstel van het natuurlijke, flexibele evenwicht in de mond van de patiënt.

G-CAM: de nanotechnologische wendbaarheid van grafeen

Een tweede innovatief dynamisch gegeven binnen het ProScan-aanbod zijn de G-CAM blanks van Graphenano Dental. Ook dit uiterst flexibele materiaal is perfect combineerbaar met andere materialen in de mondomgeving, zoals licht uithardende composities en PMMA. En dit zowel bij kroon- en brugwerk op implantaten als op natuurlijke pijlers.

De flexibiliteit van dit materiaal zit ‘m bovendien niet alleen in de verzekerde elasticiteit en de vele mogelijke toepassingsgebieden. Ook esthetisch gezien zorgen deze blanks uit grafeen voor een natuurlijke look in de mond van de patiënt.

 

De kracht van dynamische systemen…

Met de Titanium Shock Absorber van Bonecare en de G-CAM blanks van Graphenano Dental hebben we verschillende dentale oplossingen in huis om een volledig dynamisch systeem te integreren in de mond van jouw patiënt. Met als ultiem doel om de patiënt een natuurlijker gevoel te bezorgen bij het dragen van zijn dentale restauratie.

… uitsluitend verkrijgbaar via ProScan

Bovenstaand duo van oplossingen is exclusief verkrijgbaar via ProScan en is hierdoor uniek in de markt. Los hiervan vind je bij ons nog tal van andere mogelijke combinaties van materialen en componenten terug die het leven van de patiënt én de behandelaar een stuk comfortabeler maken. Neem meteen een kijkje in onze webshop voor een compleet overzicht.

Heb je nog vragen voor ons team? Onze denticians beantwoorden ze binnen de kortste keren.