Terug naar overzicht

Elos scan body: ultieme precisie met een gouden randje

05 oktober 2020

Met de Elos scan body is de perfectie nabij in het ontwerpen en produceren van een tandprothese op maat. De scan body of flag kan je als behandelaar zowel toepassen bij intra-orale scans als bij het scannen van labomodellen.

Geen ruimte voor fouten

De binnenmond van de patiënt zo gedetailleerd mogelijk in beeld brengen, het lijkt een evidentie, maar dat is het zeker niet altijd. Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen van een vertekend, dus inaccuraat beeld van de tanden van de patiënt.

Een van de meest voorkomende obstakels is een onvolledige scan. Met andere woorden, bepaalde delen in de mond die niet zichtbaar zijn op de scan. Niet alleen de gebruikte handtechniek van de tandprofessional is belangrijk in deze, ook de kwaliteit van de scan body speelt een grote rol.

Ook vocht kan de scan parten spelen. Door de reflectie van bijvoorbeeld speeksel verkrijg je mogelijk een incorrect beeld van de tand(en) in de buurt van de scan body.

Maar zelfs los van deze factoren, of van het feit dat de scan intra- of extra-oraal gebeurt: een hoogwaardige scan body is de beste garantie op een hyperprecieze lokalisering van het implantaat of abutment binnen het grotere dentale plaatje.

Exacte lokalisering

Net daarom zijn we een enorm voorstander van de Elos scan body. Deze bodies of flags zijn compatibel met de meest bekende implantaatsystemen en worden eenvoudigweg vastgeschroefd op het onderliggende implantaat of abutment.

Dankzij het hoogwaardige titanium en PEEK-omhulsel en het minuscule schroefkanaaltje verloopt het scannen aan de hoogst mogelijke precisie. Met als resultaat de exacte locatie, hoogte, hoek als rotatie van het implantaat of abutment op een presenteerblaadje.

Wens je te investeren in Elos scan bodies of ben je ook geïnteresseerd in andere producten binnen hun gamma? Neem alvast een kijkje in onze webshop.

Open bibliotheek, open workflow

De gescande files open je achteraf gewoon via 3shape, Dental Wings of exocad. Van daaruit ligt de weg open naar een volledig digitale workflow. Dit dankzij de combinatie met de open digitale bibliotheek van Elos Accurate.

Deze scan bodies zijn bovendien meermaals herbruikbaar, bijvoorbeeld door de tandarts en de tandprotheticus.

Bestel je Elos scan bodies bij ProScan

Intussen hebben de producten van Elos geen geheimen meer voor ons. Wens je te investeren in Elos scan bodies of ben je ook geïnteresseerd in andere producten binnen hun gamma? Neem alvast een kijkje in onze webshop.

Heb je nog bepaalde vragen over Elos of wil je meer weten over één van de andere producten of diensten bij ProScan? Neem snel contact met ons op en we komen zo snel mogelijk op je vraag terug.