Terug naar overzicht

Elos ScanBody22: nieuw design, ongeziene detaillering

31 oktober 2023

Met de langverwachte lancering van de ScanBody22 brengt Elos Medtech een nieuwe generatie scan flags op de markt. Hun vernieuwde design maakt de weg vrij naar een verhoogde nauwkeurigheid en een geminimaliseerd risico op contaminaties. En er is meer.

AccuScan: innovatieve toplaag voor topresultaten

De Elos ScanBody22 bestaat volledig uit één deel, volledig uit titanium, daar waar er in het verleden deels voor PEEK en deels voor titanium werd gekozen. Hierdoor is de dentale component ook volledig zichtbaar bij RX-onderzoeken.

De keuze voor titanium is er een uit betrouwbaarheid. Dit licht materiaal heeft een hoge treksterkte, is zeer goed bestand tegen corrosie en is niet onderhevig aan plotse temperatuurschommelingen in de mond van de patiënt. Bovendien heeft titanium bewezen zeer duurzaam te zijn én bezit het biocompatibele eigenschappen.

Maar dé grote innovatie van deze ScanBody22 is de gepatenteerde AccuScan-coating. Deze grijskleurige, niet-reflecterende toplaag in titaniumdioxide leidt tot nog preciezere en hoogwaardigere scanresultaten dan zijn voorgangers in het Elos-gamma, maar evenzeer in vergelijking met producten in PEEK. Met als resultaat een uiterst kwalitatieve pasvorm voor jouw patiënt.

Cleaner en tot 100x herbruikbaar

Opvallend aan het nieuwe design van de ScanBody22 is de ronde window onderaan de component. Deze zorgt ervoor dat je tijdens het steriliseren de schroef van de scan flag optimaal kunt reinigen en het risico op contaminatie tot een minimum beperkt blijft. De totale gebruikscyclus van de ScanBody22 loopt hierdoor op tot honderd toepassingen.

Nieuwe bibliotheek, compatibel met bestaande scan flags

Deze nieuwe generatie scan flags is bovendien gekoppeld aan een gloednieuwe bibliotheek. Toch is het nog steeds mogelijk om zowel oude als nieuwe scan flags en bibliotheken toe te passen binnen jouw cases. Ook de nieuwe, bijhorende drivers van de ScanBody22 zijn perfect toepasbaar op oudere versies van de scan flag.

Ontdek hier alle functionaliteiten van de Elos ScanBody22 (PDF)

Bestel je Elos ScanBody22 in de ProScan-webshop

Op termijn zal de nieuwste telg in de Elos scan flag-familie beschikbaar zijn op in totaal 60 platformen. De uitrol hiervan zal gebeuren in drie fases.

Als exclusieve verdeler van Elos Medtech-componenten in de Benelux ben je bij ons aan het juiste adres, van advies tot aankoop. Geef je bestelling door via onze webshop en ga nog dit jaar aan de slag met de nieuwe ScanBody22.

Heb je nog vragen over deze component of over andere producten in het Elos Medtech-gamma? Contacteer ons en we beantwoorden snel jouw vraag.