Terug naar overzicht

Het Inverta-implantaat van Southern Implants: innovatief ontwerp voor een extra natuurlijk resultaat

07 juli 2021

Als tandprofessional weet je als geen ander hoe complex de plaatsing van een implantaat in de voorste maxilla van de mond van de patiënt kan zijn. Het Inverta-implantaat van Southern Implants brengt stabiliteit, flexibiliteit en een natuurlijke esthetiek samen in één product, en is bovendien uitermate geschikt voor immediate loading behandelingen.

Inverta: meer ruimte voor het bot

De anatomische beperkingen van de voorste maxilla leidden in het verleden al snel tot ingrijpende behandelingen, zoals het kantelen van het implantaat of bottransplantatie.

De Inverta maakt komaf met deze traditionele pijnpunten dankzij het innovatieve Body-Shift Design. Enerzijds zorgt de agressieve schroefdraad in krachtig puur titanium (>= 900 MpA) voor een verhoogde primaire stabiliteit in het  trabeculaire bot van de patiënt.

De versmalde basis van het implantaat geeft op zijn beurt de nodige ruimte aan het omringende coronale en apicale bot om opnieuw aan te groeien. Dit leidt uiteindelijk tot een natuurlijk esthetisch eindresultaat.

En ook het groefsysteem van het Inverta-implantaat – zowel bij de Deep Conical Connection-variant als de External Hex-uitvoering – draagt bij tot de hoge stabiliteit van het bot na de behandeling. Dit dankzij de smalle, hoekige groeven aan het coronale gedeelte van het implantaat.

Lees ook: Co-Axis-implantaat: botbehoud en esthetisch topresultaat gluren om het hoekje

Case: Marco Tudts – Cosmident

Verhoogd gebruiksgemak tijdens gehoekte ingrepen

Bijkomend voordeel voor jou als behandelaar: de ingebouwde hoekcorrectie van 12° nét onder de botrand. Er komt met andere woorden geen gehoekt abutment meer aan te pas. Ideaal voor geschroefde tandherstellingen en met het oog op een volumineuzer zacht weefsel na de behandeling.

Bijna 30 jaar aan bewezen topresultaten

Los van het innovatieve design kan je met SinergyTM terugvallen op een moderately rough implantaatoppervlak dat al sinds 1992 gevalideerd is in de internationale markt. Het oppervlak bestaande uit aluminiumoxide deeltjes scoort zeer goede punten op vlak van vroege osseo-integratie en garandeert een lange, kwalitatieve levensduur voor de patiënt.

De voordelen voor jou als tandprofessional?

Nog snel even samengevat: het Inverta-implantaat combineert hoogwaardige materialen met enorm veel flexibiliteit tijdens de ingreep. Door de mogelijkheid tot toepassing bij immediate loading, bied je ook jouw patiënt meer opties: een snellere ingreep, een kortere hersteltijd en een natuurlijk ogend eindresultaat.

Wil je het Inverta-implantaat van dichtbij leren kennen?

Onze denticians nodigen je graag uit voor een uitgebreide uitleg over dit unieke implantaat. Kom ons groot aanbod in dentale oplossingen van de beste merken in de markt van dichtbij bekijken. Maak nu een afspraak of bezorg ons jouw vragen via ons contactformulier.