Terug naar overzicht

Locator Fixed: betaalbaar vast alternatief op de vertrouwde Locator

26 mei 2023

Zest Dental Solutions lanceert de Locator Fixed, dat de vertrouwde kwaliteiten van het bestaande abutment voor overkappingsprotheses combineert met de vele voordelen van een vaste constructie. Ontdek er meer over in deze blog.

Vele voordelen voor patiënt en behandelaar

Het Locator-abutment van Zest Dental Solutions zit al meer dan 20 jaar in het ProScan-gamma. Dat we volop geloven in de kwaliteiten van dit systeem is dus een understatement.

Ben jij als behandelaar ook al jaren gewonnen voor dit abutment? Met de komst van de Locator Fixed voeg je voortaan extra kwaliteit en flexibiliteit toe aan je workflow:

  • Vast of uitneembaar? Naast de gekende uitneembare prothese, kun je bij een nieuwe casus jouw patiënt nu ook een betaalbaar alternatief voor vast brugwerk aanbieden.
  • Maak eenvoudig de overstap van een overkappingsprothese naar vast brugwerk binnen een bestaande casus.
  • Werk volgens dezelfde en dus reeds vertrouwde workflow
  • In tegenstelling tot bij ander brugwerk komt er bij de Locator Fixed geen schroef aan te pas. Hierdoor kun je het brugwerk tijdens een controlebezoek snel en eenvoudig verwijderen.
  • Je patiënt brengt minder tijd door in de stoel
  • Evenaar de natuurlijke, comfortabele ervaring van een permanent gebit
locator fixed workflow De workflow rond de Locator Fixed is grotendeels vergelijkbaar met deze van het traditionele Locator-abutment.

Geen nieuw abutment nodig bij bestaande casussen

Om de overstap te maken van een overkappingsprothese naar een vaste constructie kun je als behandelaar bovendien gewoon voortwerken op het bestaande Locator-abutment. Let wel: de toepassing van het Fixed-systeem is enkel mogelijk bij een minimum van 4 implantaten.

Nieuw zijn de Locator Fixed housing en inserts. Samen zorgen ze voor de nodige retentie, hechtingskracht en dynamiek, zodat het vaste brugwerk niet alleen comfortabel en natuurlijk aanvoelt, maar ook kwaliteit garandeert op de lange termijn.

Tot slot presenteert Zest Dental Solutions ook een aangepast instrumentarium om de Locator Fixed toe te passen.

Bekijk de verschillende componenten en toepassingen in detail (PDF, Engels)

Contacteer onze denticians voor advies

Benieuwd naar de vele toepassingsmogelijkheden van het Locator Fixed-systeem of wanneer je best voor een alternatief kiest? Dankzij de uitgebreide productkennis en jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende cases groeien onze denticians graag uit tot jouw vertrouwde aanspreekpunt.

Contacteer ons alvast digitaal voor al jouw vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan onze kantoren in Zonhoven.