Terug naar overzicht

“Weten dat we binnen het uur feedback krijgen, geeft enorm veel rust in ons werkproces”

16 december 2021

Dat het behalen van deadlines op afstand prima haalbaar is, bewijst onze samenwerking met Tandtechnisch Laboratorium Oral Art uit Zeist. Het labo opende 4 jaar geleden haar deuren en al snel nam de digitalisering en de bijbehorende workflow een steeds groter aandeel in van hun dagelijkse werkzaamheden. Rogier Kosterman, tandtechnicus gespecialiseerd in kroon- en brugwerk, vertelt waar de grootste winst in de samenwerking zit voor Oral Art.

QUICK SCAN

  • Wie: Tandtechnisch Laboratorium Oral Art, Zeist (NL)
  • Diensten: Prothesewerk en kroon- en brugwerk, al dan niet op implantaten
  • Afgenomen producten bij ProScan/Intellident: Onderstructuren (steggen, titanium custom made abutments, zirkonium kappen…), Shining 3D Model Scanner, Nextdent Printer en verschillende componenten voor de implantologie.

“Wij laten graag professionals het freeswerk doen”

“Als allround tandtechnisch laboratorium staan we garant voor het kwalitatief vervaardigen van kroon- en brugwerk, prothesewerk, frames en andere onderdelen binnen de tandtechniek. Daarom is een samenwerking met partijen zoals ProScan en Intellident zo waardevol. Het vormt een belangrijk onderdeel van onze kwaliteitszorg.”

“Zo laten wij al onze onderstructuren (steggen, titanium custom made abutments, zirkonium kappen…) door hen vervaardigen, tot de meest complexe cases toe. Bovendien kunnen we rekenen op hun uitgebreide productkennis en ondersteuning. Waar we bij ProScan terecht kunnen voor de standaardcomponenten – zoals drukknoppen of matrixen voor onder meer onze steggen – is Intellident onze partner voor de oplossingen die op maat dienen gemaakt te worden.”

“De meerwaarde in de samenwerking ligt voornamelijk in de ruime database van implantaatsystemen die Intellident in de loop der jaren heeft opgebouwd. Doordat de hedendaagse implantologie nu al een tijdje gemeengoed is, komen er steeds meer werkstukken bij ons binnen van verouderde of niet langer verkrijgbare implantaatsystemen. Als tandtechnieker is het gewoon onmogelijk geworden om telkens te weten welke componenten je daarvoor nodig hebt om deze oude te vervangen, laat staan waar je ze kan vinden.”

“We hangen vaak aan de lijn met Katrien”

“De laatste jaren zijn we steeds meer het pad van de digitale workflow gaan bewandelen. Voorheen deed Intellident zowel het scanwerk, het ontwerp als de productie van onze cases. Vandaag de dag gebeurt het scannen, ontwerpen en printwerk bij ons in huis.”

“We investeerden via Intellident in de aanschaf van een modelscanner en 3D-printer. Dat we over onze eigen printer beschikken, is een gigantisch voordeel voor ons. Zo kunnen we de digitale files zelf binnenhalen en, waar nodig, een model printen. Door mee te blijven evolueren in dat digitale verhaal weten we de kwaliteit van onze afgeleverde cases maximaal te bewaken en te optimaliseren.”

“Bovendien werden we bij de aankoop van deze hardware uitstekend begeleid door hun medewerker Adelco. Bij de installatie heeft hij ons ter plekke bijgestaan. We hebben samen de werking van de hardware uitgebreid overlopen, zodat we meteen optimaal ermee aan de slag konden. En bij kleinere, technische vragen praten we gewoon snel online bij.”

“Ook de MyIntellident-tool is een belangrijk element in onze samenwerking en bovendien een prima communicatietool. Via deze weg kunnen we in real time de status van onze bestellingen opvolgen. Is de case in productie? Wanneer is de verwachte verzenddatum? Bij bijkomende vragen kunnen we altijd rekenen op een directe lijn met hun klantenbegeleider Katrien.”

“Deze korte schakel maakt voor ons het verschil. Binnen het uur krijgen we feedback terug en dat werkt perfect voor ons. We kunnen opnieuw iets van onze checklist afvinken en ons volledig focussen op de volgende case. Dit alles maakt dat we onze deadlines steeds met vertrouwen tegemoet kunnen kijken.”

Ben jij ook op zoek naar een totaalpakket aan services?

Wil je net zoals de tandprofessionals bij Oral Art kunnen vertrouwen op zowel een uitgebreid scala aan dentale standaardcomponenten in de markt als op een digitale workflow en productie op maat? Bij ProScan en Intellident hebben we alle kennis onder één dak zitten.

Wil je onze denticians en onze cases beter leren kennen? Neem een kijkje op onze blogpagina. Bij verdere vragen, neem zeker contact met ons op. We maken graag kennis!