Terug naar overzicht

SICON2024 Zuid-Afrika: dit zijn de 4 keynote speakers

23 januari 2024

De Southern Implants-conventie van 14 tot 17 april in Zuid-Afrika komt almaar dichterbij. En jij kunt er nog bij zijn. Heb je nog een extra duwtje in de rug nodig om je via ons in te schrijven? Dan zullen de volgende keynote speakers je zeker overhalen. Een kort overzicht.

 

Dr. Stephen Chu

The Inverted Body-Shift Design in Macro Hybrid Implants  – Five Years in Retrospect

Het Inverted Body-Shiftä implantaatconcept werd ontwikkeld in 2016. Twee jaar later – in  december 2018 – stond de eerste klinische toepassing ervan op de agenda. Sindsdien zagen 14 publicaties het licht in diverse peer-reviewed tijdschriften. Deze artikels focusten zich onder meer op het esthetische aspect en op de screw-retention bij restauraties en perforaties van de apicale holte.

Dr. Chu zal zijn blik werpen op de klinische prestaties van het implantaat over de voorbije vijf jaar. Daarnaast zal hij inzoomen op de huidige behandelingsstrategieën en opent hij het debat rond mogelijke nieuwe designontwikkelingen in de toekomst. Tot slot presenteert Dr. Chu een aantal voorlopige innovatieve restauratietools.

Dr. Selwyn Kabrun

Understanding the biomechanics of dental implant occlusal overload

Het aantal succesvolle dentale implantaatbehandelingen bereikt tegenwoordig een zeer hoog percentage. Tegelijkertijd concentreert de medische literatuur zich vaak op de fysiologische verschillen tussen een natuurlijke tand en een dentaal implantaat in het bot om een mislukte ingreep te verklaren. Dit blijft echter voor de nodige controverse zorgen.

Dentale occlusie is namelijk veel meer dan het fysieke contact tussen de bijtoppervlakken van twee tegenover elkaar gelegen tanden of hun vervangende componenten, dixit Dr. Kabrun. In de biologische en biomechanische context wordt occlusie uitgebreid omschreven als de gecoördineerde functionele interactie binnen het kauwsysteem. En dit zowel met betrekking tot natuurlijke tanden, kunstgebitten als implantaatgedragen tanden.

In zijn presentatie analyseert Dr. Kabrun de mogelijke oorzaken van mislukte dentale implantaatingrepen en reikt hij innovatieve opties aan om dergelijke fouten te voorkomen in de toekomst.

Dr. Rudi Mukherjee & Mr. Manoj Vijayanarayanan

Machine Learning applied to the Human Articulator Concept: The ultimate role reversal in the planning of full arch treatment planning

Dit sprekersduo zal met alle aanwezigen delen hoe het systematiseren van hun klinische en technische processen hun dagelijkse workflow helemaal heeft geoptimaliseerd. Van het stroomlijnen van de patient journey over het opleiden van artsen tot het leiden van hun klinieken en het verzamelen van allerhande data.

Dit zullen ze duiden aan de hand van het Human Articulator Concept. Een worfklow die voor hen de weg vrijmaakte naar een efficiëntere en voorspelbaardere behandeling van duizenden van hun patiënten. Bijkomend bespreken ze ook hoe ze reeds bekende parameters en output vanuit hun uitgebreide dataset aan artificiële intelligentie kunnen koppelen, met het oog op nog betere behandelingsplanningtools.

Reis mee via ProScan en koppel het nuttige aan het aangename!

Bovenstaande keynote speakers vormen de spil van het academische gedeelte van SICON2024, dat ook gepaard zal gaan met Innovation Hub-workshops rond Anterior Aesthetics en Full Arch Rehabilitation, én een hoogwaardig driedaags wetenschappelijk programma .

Wij bieden je de mogelijkheid om SICON2024 vanop de eerste rij mee te maken. Meer nog, we koppelen er een onvergetelijke safari-driedaagse aan vast. Dit in de exclusieve setting van de Babohi Game Lodge in de Qwabi Private Game Reserve ten noorden van Pretoria, een paradijs op aarde én UNESCO-benoemd savannegebied.

Ontdek het programma en alle reisvoorwaarden

Hebben we jouw interesse te pakken? Twijfel niet te lang. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij om met ons mee het vliegtuig op te stappen in april. Ontdek hier alvast de prijzen en voorwaarden. Voor bijkomende informatie kun je terecht bij Karen Mullens op karen@proscan.be.