Terug naar overzicht

Children of the Okavango: 1 reis naar Afrika, 2 werelden

30 juni 2022

Afrika ligt Guy Mullens, medeoprichter van ProScan, nauw aan het hart. Tijdens zijn recente zevendaagse trip naar Zuid-Afrika in het teken van het SICON2022 besloot hij om samen met zijn partner het continent nog wat verder te verkennen. Samen hielden ze halt in een klein dorpje in Botswana. Daar leidde één toevallige ontmoeting tot een mooie samenwerking.

Hallo Sonny!

Bij ProScan proberen we elke dag levens op een positieve manier te veranderen. Voornamelijk doen we dat aan de hand van onze expertise in dentale componenten en digitale workflows. Maar zo nu en dan kruisen andere geweldige verhalen ons pad, zelfs vele duizenden kilometers verder.

Toen Guy Mullens besloot om nog een tripje in te plannen na het Southern Implants-congres in Pretoria, kwam hij terecht in de prachtige Okavango-delta in Botswana. Het land stond al langer op zijn verlanglijstje, net als het imposante deltagebied van maar liefst 15.000 kmgroot.

Tijdens zijn doorreis kwam Guy in contact met Sonny, de gids tijdens zijn verblijf in de delta. Een jonge, dynamische persoonlijkheid, die zeer betrokken was met de lokale gemeenschap in de Okavango-regio en ook vol passie vertelde over zijn dorpsgenoten en vooral over de schoolgaande jeugd.

Gids Sonny

Schouders onder de toekomst

Er ontstond een uitstekende verstandhouding tussen de twee die al snel uitgroeide tot een project voor de lokale schoolgaande jongeren. Gloednieuwe schooluniformen, schoenen en schoolmateriaal moeten ervoor zorgen dat de kinderen er het komende jaar in alle comfort naar school kunnen gaan.

De logistieke uitwerking van het project – dat de naam ‘Children of the Okavango meekreeg – lag in de goede handen van Sonny zelf. Samen met enkele leden uit de lokale gemeenschap zorgde hij ervoor dat alle materialen snel aangekocht en verdeeld konden worden in de plaatselijk school. Tot grote vreugde van de kinderen zelf.

Beide partijen kijken terug op een vruchtbare en dankbare samenwerking, daar kunnen onderstaande foto’s alleen maar van getuigen.